Zanimljivosti o pčelama i medu, najveća i najmanja pčela...

Izvor: duhoviti.com

Pčele ne žive same u prirodi. One imaju svoju porodicu van koje za duže vreme ne mogu opstati. Pred vama su neke od najzanimljivijih činjenica o pčelama i medu kao savršenom prirodnom produktu. Mnoge osobine uzdižu pčele iznad svih ostalih stvorenja na ovom svetu. O njihovoj graditelјskoj sposobnosti ne treba tošiti puno reči. Savršeno saće one bez greške grade u mrklom mraku i ogromnoj gužvi.

Read more: Zanimljivosti o pčelama i medu, najveća i najmanja pčela...

Zoologija Formule 1

Biologija je nauka koja proučava živa bića i njihovo ponašanje ali aerodinamika polako dolazi pod njen uticaj.
U zanimljivom tekstu o tome kako je Formula 1 preuzimala rešenja iz prirode možete pročitati o detaljima kao što su "ajkulino pero", zatim il squalo, tj. oblik ajkule (rešenje Ferarija još iz 60-tih godina), kao i "krila", to jest prednji i zadnji spojleri pozajmljeni od ptica. U tejkstu se pominju i neka druga rešenja, a sve detaljno možete pročitati u članku koji se nalazi na sledećem LINKU

Naučnici slučajno napravili enzim koji uništava plastiku

Američki i britanski naučnici slučajno su napravili enzim koji može da uništi plastiku, što bi moglo da pomogne u rešavanju globalnog problema te vrste zagadjenja, saopšteno je u novoj studiji.

Više od osam miliona tona plastike završi u okeanima Zemlje svake godine čime se povećava zabrinutost zbog toksičnosti tog naftnog derivata i uticaja na zdravlje i životnu sredinu.

Izvor: Beta

Read more: Naučnici slučajno napravili enzim koji uništava plastiku

    

      

Eko kalendar

Eko škola

Vesti iz sveta

Anketa

Copyright (c) Site Name 2012. All rights reserved.
Designed by olwebdesign.com