Sledeće nedelje u Beogradu sajam RENEXPO o održivom energetskom razvoju, vodama i zaštiti okoline

U Beogradu će se od 24. do 26. aprila održati peti internacionalni sajam i konferencijski program o održivom energetskom razvoju, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i otpadom, kao i e-mobilnosti "RENEXPO Water and Energy", najavili su danas organizatori.

Na sajmu će učestvovati više od 2.000 stručnjaka iz Srbije, regiona i Evrope koji će razmeniti informacije o najnovijim tehnološkim dostignućima, inovacijama i rešenjima za održivi razvoj u oblasti energetike i životne sredine.

Zemlja partner ove godine biće Nemačka, koja učestvuje sa 16 kompanija koje će predstaviti tehnička rešenja i opremu.

Na sajmu će se pored ostalih predstaviti i 15 kompanija iz Holandije, kao i firme iz Austrije, Francuske, Madjarske koje su lideri u novim tehnologijama i razvijanju kompleksnih rešenja u energetici i upravljanju životnom sredinom.

"RENEXPO u Beogradu ove godine je ponovo prava medjunarodna platforma", rekao je Johan Georg Rohm, direktor kompanije REECO Srbija koja je organizator manifestacije i dodao da medjunarodni karakter znači da 65 odsto izlagača i 20 odsto posetilaca dolazi iz inostranstva.

U programskom delu manifestacije održaće se nekoliko konferencija na kojima će se kroz predavanja, analize i prezentacije vodećih konsultanata, predstavnika državnih institucija, lokalnih samouprava, udruženja i asocijacija, javno-komunalnih preduzeća i biznis sektora, tražiti rešenja za neke od najčešćih problema s kojima se investitori suočavaju, ali i da identifikuju postojeće prilike za nove projekte i investicije.

Konferencije su namenjene onima koji se bave tretmanom otpadnih voda, infrastrukturom voda, energetskom efikasnošću vodosnabdevanja, upravljanjem otpadom, ali i novim tehnologijama, energetskom efikasnošću u industriji i zgradarstvu, biomasom, biogasom, solarnim i hidroelektranama, projektima izgradnje vetroparkova i začetkom razvoja industrije elektičnih automobila i prateće infrastrukture.

Sajam su podržali Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i ambasade Nemačke, Holandije i Izraela u Srbiji.

    

      

Eko kalendar

Eko škola

Vesti iz sveta

Anketa

Copyright (c) Site Name 2012. All rights reserved.
Designed by olwebdesign.com