Medjunarodni ''Eko kamp u Kragujevcu''

Udruženje "Eko fun камп" je od 10.08. do 21.08. tekuće godine, u saradnji sa udruženjem JANUN iz Hanovera organizovalo međunarodni "Eko kamp u Kragujevcu" u okviru projekta razmene mladih.

 

Volonteri iz Nemačke, Ukrajine i našeg udruženja održali su niz radionica na temu obnovljivih izvora energije, reciklaže, projekt menadzmenta i aktivnom volontiranju mladih, zatim radionice koje su povezane sa edukovanjem dece o zaštiti životne sredine.

Tom prilikom smo zajedno obeležili "Međunarodni dan mladih" u Kragujevcu, posetili etno selo Borač. Kruna svega bio je '' Eko porodični dan" (Eko family day) u Eko parku Ilina voda.

U okviru projekta Međunarodnog eko kampa, čiji je nosilac Eko fun kamp, a jedan od partnera na projektu CEOOR, dana 15. avgusta je organizovano nemačko kulturno veče. Tim predvođen Ahimom Rimanom je kroz zabavne prezentacije i kvizove uspeo da nam dočara neke elemente nemačke kulture, predstavi značajne ličnosti koje su uzor našim gostima i razbije neke uobičajene predrasude koje imamo o pripadnicima te nacije. Zabavno i korisno za mentore CEOOR-a koji su bili gosti te večeri.

U saradnji sa ostalim udruženjima održali smo niz eko radionica i upoznali naše sugrađane sa Indijanskom kulturom. Lokalni partneri na ovom projektu bili su CEOOR i Crveni Krst iz Kragujevca.

U organizaciji NVO Eko fun kamp i nemačkog JANUN-a održan je Eco party na kome je bilo više radionica. Osim radionice sa indijanskom kulturom koja se održava u pravom vigvamu, bilo je i više drugih. CEOOR se predstavio sa kreativnom radionicom, koja je privukla dosta pažnje. Našu radionicu su organizovale mentorke, Bojana Gavrilović, Anica Bojanić, Mirjana Bogosavljevič i Jasmina Čobanović, a realizovana je uz pomoć vršnjačkih edukatora.

    

      

Eko kalendar

Eko škola

Vesti iz sveta

Anketa

Copyright (c) Site Name 2012. All rights reserved.
Designed by olwebdesign.com