Međunarodni dan mladih

“Dan mladih – aktivizam i volonterizam“, bila je tema konferencija održane u sali Skupštine grada Kragujevca, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih.

Međunarodni dan mladih čiji je cilj da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata, ustanovljen je Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 2000. godine, a u Srbiji je počeo da se obeležava 2007. godine kada je osnovano i Ministarstvo omladine i sporta. Grad Kragujevac svetski dan posvećen mladima obeležava devet godina, a konferenciju kao centralni događaj ovogodišnjeg obeležavanja otvorio je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.

Na ovoj konferenciji predstavljene su i aktivnosti CEOOR u poslednjoj godini.

Mrtva reka tece kroz Kragujevac

 

Mislim da se glavnoj reci grada Kragujevca ne daje dovoljan značaj.Kaže se da grad koji nema reku nije grad.Nisam siguran da bismo se mi mogli ponositi našom rekom jer je u narodu poznata i kao "mrtva reka".Razmišljao sam koliko se malo pažnje pruža jednoj ovakvoj prirodnoj pojavi, ipak je to najveća reka koju naš grad "ima".Mislim da bi trebalo da obratimo pažnju na nju i razmislimo šta se sada dogadja sa njom, i odlučio da uradim jedno istrazivanje:

Read more: Mrtva reka tece kroz Kragujevac

Štedljivije i čistije grejanje u kragujevačkim školama

Od 22 osnovne škole na području grada Kragujevca, više od polovine za grejanje koriste fosilna goriva, ugalj, drva i lož ulje.

Kotlovi su stari i 40 godina, a pored toga što zagađuju životnu sredinu predstavljaju i opasnost po bezbednost dece. U gradskoj administraciji najavljuju rešavanje tog problema u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

Read more: Štedljivije i čistije grejanje u kragujevačkim školama

    

      

Eko kalendar

Eko škola

Vesti iz sveta

Anketa

Copyright (c) Site Name 2012. All rights reserved.
Designed by olwebdesign.com