Održan Treći festival ekoloških predstava "Crveno, Pozor!(ište), Zeleno"

 

Treći festival ekoloških predstava „Crveno, Pozor(ište), Zeleno“ održan je 1-2. decembra 2018. godine u Prvoj tehničkoj školi, u organizaciji CEOOR-a. Tokom dva dana svoje glumačko umeće i znanje o ekologiji pokazala su deca iz vrtića i učenici osnovnih škola u 19 predstava (13 vrtića i 6 škola).

Prvog dana izvedeno je 9 predstava, drugog 10. Predstave su izvođene u dve kategorije, predškolske ustanove i mlađi razredi osnovne škole, a poseban akcenat je stavljen na predstave sa autorskim tekstom.

Svečana dodela nagrada održana je 3.decembra, takođe u Prvoj tehničkoj školi. Goste su pozdravili Zoran Zorić, v.d. direktor Prve tehničke škole, Dragan Marinković, šef Službe za zaštitu životne sredine Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine grada Kragujevca, koja je i finansijski podržala ovaj Festival, Nedelјko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje i Milan Gabarić predsednik udruženja CEOOR. Ispred žirija prisutnima se obratio Petar Lukić, glumac Dečjeg pozorišta, koji je obrazložio kriterijume po kojima su dodelјene nagrade. Festival je takođe podržala i knjižara „Most“. Tokom dodele nagrada izvedene su sve nagrađene predstave.

Sve izvedene predstave su se odlikovale kvalitetom, kreativnošću, profesionalnošću i požrtvovanošću vaspitača, učitelјa i dece. Poslate su važne ekološke poruke, podignuta ekološka svest i dece i odraslih i otvorene važne teme o kojima treba da razmišljamo.

Prvi festivalski dan

Drugi festivalski dan

Proglašenje pobednika