Održan Treći festival ekoloških predstava "Crveno, Pozor!(ište), Zeleno"

 

Treći festival ekoloških predstava „Crveno, Pozor(ište), Zeleno“ održan je 1-2. decembra 2018. godine u Prvoj tehničkoj školi, u organizaciji CEOOR-a. Tokom dva dana svoje glumačko umeće i znanje o ekologiji pokazala su deca iz vrtića i učenici osnovnih škola u 19 predstava (13 vrtića i 6 škola).

Prvog dana izvedeno je 9 predstava, drugog 10. Predstave su izvođene u dve kategorije, predškolske ustanove i mlađi razredi osnovne škole, a poseban akcenat je stavljen na predstave sa autorskim tekstom.

Svečana dodela nagrada održana je 3.decembra, takođe u Prvoj tehničkoj školi. Goste su pozdravili Zoran Zorić, v.d. direktor Prve tehničke škole, Dragan Marinković, šef Službe za zaštitu životne sredine Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine grada Kragujevca, koja je i finansijski podržala ovaj Festival, Nedelјko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje i Milan Gabarić predsednik udruženja CEOOR. Ispred žirija prisutnima se obratio Petar Lukić, glumac Dečjeg pozorišta, koji je obrazložio kriterijume po kojima su dodelјene nagrade. Festival je takođe podržala i knjižara „Most“. Tokom dodele nagrada izvedene su sve nagrađene predstave.

Sve izvedene predstave su se odlikovale kvalitetom, kreativnošću, profesionalnošću i požrtvovanošću vaspitača, učitelјa i dece. Poslate su važne ekološke poruke, podignuta ekološka svest i dece i odraslih i otvorene važne teme o kojima treba da razmišljamo.

Prvi festivalski dan

Drugi festivalski dan

Proglašenje pobednika

 

    

      

Eko kalendar

Eko škola

Vesti iz sveta

Anketa

Copyright (c) Site Name 2012. All rights reserved.
Designed by olwebdesign.com